LYSSTYRING

Dimmere

Når du pusser opp og maler eller tapetserer, tar de fleste ofte ned gamle brytere. Før du setter opp de gamle bryterne, bør du vurdere å få en elektriker til å montere en dimmer i stedet. Dette er meget enkelt og du vil ikke bare kunne regulere lyset etter behov, du vil også kunne spare strøm.

Automatisk styring av lyset

Ved bruk av bevegelsesfølere vil lyset tennes automatisk ved bevegelse og slukkes automatisk igjen når du forlater rommet. Bevegelsesfølere kan brukes like godt ute som inne.

Det er enkelt å styre alt lyset i rommet. Ved å montere en rekke med dimmere og en bryter, som vist under, kan du regulere lyset i de ulike lyssonene i rommet fra samme sted.

Én dimmer kan regulere lyset fra flere lamper i en sone, og en ekstra bryter kan monteres for å overstyre dimmerne og slå av og på alt lyset i hele rommet. Enkelt og funksjonelt.

Brytere og rammer kan leveres i ulike farger og materialer, og ELKO Plus brytere og dimmere kan kombineres med ELKO Plus Option rammer i ulike naturmaterialer.

Bilde av en samling brytere som styrer forskjellige lyssoner.
Illustrasjon av lyssoner. Forskjellige brytere kan styre forskjellige lyskilder i rommet.

Uten ledning

ELKO Wireless brytere og dimmere er uten ledninger. Bruk ELKO Wireless når du har behov for ekstra bryter eller dimmer til eksisterende lampepunkt.

En fire-knapps ELKO Wireless-bryter kan styre to ulike lyssoner, dimme lysstyrken eller slå av og på forhåndsprogrammerte lysscenarier.

Elektrikeren kan koble radiomottageren til strømnettet i et eksisterende lampepunkt, i himlingen eller i en veggboks. Bryterpanelet kan du montere selv. Det leveres med to-sidig tape og kan festes på alle salgs underlag, også mur og glass.

  • ELKO Plus Wireless i hvit

    ELKO Plus Wireless i hvit

  • ELKO Plus Wireless i aluminiumsfarge

    ELKO Plus Wireless i aluminiumsfarge

  • ELKO Plus Wireless i sort

    ELKO Plus Wireless i sort

Lys i mørket

Du kan enkelt sette opp egendefinerte «lysscenarier» som styres fra én bryter. Programmeringen er enkel, og krever kun noen enkle trykk med en skrutrekker.

De nøytrale knappene på bryterpanelet kan enkelt skiftes ut med knapper påtrykket ulike symboler. Du kan velge mellom en rekke ulike symboler. Bruk av symboler i stedet for nøytrale knapper vil hjelpe deg til å huske hva bryterpanelet styrer.

Eksempelet under viser en bryter som styrer to ulike soner. Begge sonene kan dimmes separat og alt lys kan slås av og på.

Les også om Varmestyring og Sikkerhet

Til toppen

Kontakt oss