Bli inspirert med ELKO og Elektro Sør AS

Lysstyring

I en gjennomsnittsbolig går rundt 25% av det totale strømforbruket til belysning. Med lysstyring kan du redusere strømutgiftene til lys med opptil 20%. Det merkes på strømregningen!

Elektrikeren kan enkelt bytte ut den gamle bryteren med en dimmer som lar deg regulere lyset til ønsket styrke. Det reduserer energiforbruket. Det går også an å montere en bevegelsesføler som tenner og slukker lyset etter som det er noen i rommet eller ikke, og den kan selvfølgelig kombineres med en dimmer.

Dimmere

En dimmer lar deg regulere lyset til ønsket styrke, det kan både spare strøm og øke komforten. Og det er enkelt å erstatte en tradisjonell bryter med en dimmer.

Kjøkken, bad og stue er alle rom som brukes av hele familien. Ofte har familiens medlemmer veldig forskjellige ønsker når det gjelder lysstyrke. Det er stor forskjell på lyset som trengs til lesing, leking og TV-titting, og det er også slik at en 20-åring trenger bare halvparten så mye lys som en 40-åring for å se like godt. En dimmer gjør alle fornøyde!

Bevegelsesfølere

En bevegelsesføler tenner lyset når den registrerer bevegelse, og slukker når det ikke lenger er noen i rommet. Det gjør den bådestrømsparende og praktisk.

I en trapp, en kjeller, en gang eller hvis noen må på toalettet i løpet av natten er det fint med lys som automatisk slår seg på og av. Dette er med på å øke el-sikkerheten og tryggheten for både voksne og barn, og reduserer strømutgiftene

Monterer du en bevegelsesføler ute kan den også der være med på å øke tryggheten. Skulle noen uvedkommende nærme seg huset vil lyset skru seg på, det kan virke litt avskrekkende fra å gå nærmere.